HTML

szolárium

Friss topikok

Linkblog

újra csak a fogyás

2009.01.08. 16:42 space

Nagy kérdés, hogy fogyaszt-e a gyümölcs és ha igen, akkor miért. Már vagy 20 éve, hogy megjelent a testkontroll című könyv, amelyben egyfajta gyümölcskúrát javasol az író. Annak idején költöztem vissza szüleimhez hosszú koplalás után és anyám főztjén sikerült legalább 10 kiló súlyfeleslegre szert tennem. Megismerkedtem egy lánnyal, aki éppen ezt a gyümölcskúrát csinálta és esküdött, hogy ki kell próbálnom, mert neki nagyon bevállt. Ekkor álltam rá a könyvben leírtakra és kezdtem el aszerint táplálkozni. Hát mit mondjak, nagyon bejött. Reggel felkelés után csak gyümölcsöt szabadott enni délig legalább 1 kilót. ezután szét volt választva, hogy mit mivel szabad fogyasztani, de gyakorlatilag mindent lehetette, csak nem volt mindegy, hogy mikor és milyen párosításban. ha jól emlékszem kb. 5 hét alatt sikerült megszabadulnom 10 kilótól úgy, hogy egyáltalán nem koplaltam, sőt utána csak és kizárólag gyümölcsöt voltam képes enni reggel, mert azt kívántam. azóta is ezt a technikát alkalmazom ha fogyni akarok, igaz lassabban, de mindig leugrik rólam a kívánt tömeg.

 

A stimuláló szerekkel, mint általában a dopping szerekkel több baj is van. A testre, izomzatra gyakorolt hatás fokozatosan csökken, ezért a bevitelt legtöbbszőr növelni kell. Az első időszakban tapasztalható erőgyarapodás csak a szer megtöbbszörözésével tartható. A szokásos edzés munkát már csak az adott stimulátor bevitelével vagyunk képesek elvégezni, ezért annak elhagyása esetén, más sem erőnk, sem pedig kedvünk nem lesz edzeni. Ezen kívül, ami nem elhanyagolható tény, hogy mivel ezek az anyagok a központi idegrendszer működésére is hatnak, könnyen feszült idegállapotot, vagy pl. álmatlanságot is okozhatnak. Speciálisan azokkal van baj, amelyek az étvágyat hivatottak elvenni. Ezek is a központi idegrendszerre hatnak kikapcsolva az agyban az éhség érzetért felelős részt. Ezek hosszú távon kifejezetten káros hatással vannak az emberre, okozhatnak tartós alvás zavart, vagy akár depressziót is.

A fogyás és az izomzat tömege hadilábon áll egymással. Addig ne is várjon nagy eredményt senki, amíg az izomzatát fenn akarja tartani és igazándiból nem áldozza fel a testsúly csökkentés oltárán. Minél jobban dolgozunk ugyanis izomzatunk állapotának fenntartására, vagy esetleg növelésére, annál több tömeget szedünk fel még akkor is, ha közben a testzsír arányunk nagyban javúl. Ez akkor lehet igazán problematikus, ha már akkora izomtömeggel rendelkezünk, amit már nem szeretnénk növelni. Ilyenkor sajnos kénytelenek vagyunk izomból is fogyni, ami sokkal nehezebb folyamat, mint amit egy zsírréteg leszedése jelent. Ekkor olyan diétát kell alkalmaznunk, ami az izomzatot is érinti és ezt nem lehet csak a szénhidrát csökkentésével hatékonyan elérni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szolarium.blog.hu/api/trackback/id/tr46865695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása